מתכון אליפות פסטלים תפוחי אדמה ממולאים בבשר בטעם משגע - אילנה לוי
הפסטלים לא נדבקים לידיים, נוחים מאד לעבודה בזכות טיפ חשוב.
המילוי:
לטגן במעט שמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה יפה. להוסיף 1 ק"ג בשר טחון, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה ו - 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ. לתבל בכפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס וחצי כפית כורכום.
לטגן ולפורר את הבשר על אש גבוהה עד צימצום הנוזלים. להניח בצד לקירור מוחלט.
לבשל 9 תפוחי אדמה עם הקליפה עד ריכוך. לקרר, לקלף ולמעוך לפירה.
להוסיף חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה קצוצים דק, מיץ סחוט מחצי לימון.
להוסיף 5 ביצים, 1 כוס פירורי לחם לבנים ורבע כוס פירורי לחם מוזהבים .
הטיפ החשוב שקיבלתי מהשף Moti Shokron הוא להוסיף: 3 כפות קורנפלור. (תודה מוטי). לתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס ורבע כפית כורכום.
לערבב היטב את כל העיסה ולהניח במקרר ל - 20 דקות לספיגת החומרים.
בידיים רטובות לקחת כדור מהעיסה, למלא ולסגור ואז לשטח מעט.
לטגן בשמן בגובה 2 - 3 ס"מ.
בתאבון
********
Comments