top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

2 מתכונים לצ'ורוס - השף מיכה כלפא

2 מתכונים לצ'ורוס - השף מיכה כלפא

חומרים לבצק:


300 מ"ל מים

50 גרם חמאה רכה

כפית מלח

2 כפות סוכר

250 גרם קמח רגיל

2 ביצים מ"ס 3 M


לסירופ:

2 כוסות מים

3 כוסות סוכר

1/2 כוס דבש

מיץ מלימון אחד


הכנת הסירופ:

מכנסים לסיר מים וסוכר ומבשלים על אש קטנה, הסוכר נמס והתערובת שקופה, ממשכים לבשל עד שהסירופ מסמיך

מסרים מהאש ומוסיפים את הדבש והלימון.


אופן ההכנה:

הכנת הבצק ממש כמו בצק פחזניות (בצק רבוך)

1. מחממים בסיר גדול את המים , החמאה והמלח והסוכר עד שיש בועות למים


2. מערבבים עם כף עץ בלבד עד שכל החמאה נמסה , ואז מוספים את כל הקמח.


3. מנמיכים את האש, וממשכים לערבב עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר ונדבק לכף העץ.


4. לאחר שנוצר לנו בצק , מורדים מיד את הסיר מהאש, נותנים לסיר קירור של 2 דקות ואז מטרפים לתוך הסיר עם הבצק את הביצים אחת אחת לא מוספים ביצה עד שהביצה הקודמת נבלעה טוב.


5. מחממים סיר עם שמן חם . לא שמן מעשן!!


6. מעברים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן גודל בן 8 -13 כל אחד והעובי שהוא רוצה, ולוחצים בעדינות וחותכים ישר לתוך השמן.


7. מטגנים עד שהצ'ורוס תופס צבע זהב ומרקם יפה.


8. מוצאים את הצ'ורוס מהשמן בעזרת כף מחוררת. ומעבירים לנייר סופג, מיבשים טוב ואז טובלים בסירופ או בסוכר או שוקולד או כל דבר אחר שטעים לכם..


מתכון שני לצ'ורוס


לבצק:

150 גר' קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 כפית סוכר

1 כף שמן קוקוס ( לא חייב קוקוס )

250 מ"ל מים רותחים

1 ביצה שלמה

1 ליטר שמן לטיגון


לסוכר הקינמון:

2 כוסות סוכר לבן

2 כפיות גדושות קינמון טחון

להגשה:

ריבת חלב


אופן ההכנה:

בסיר עם כף עץ מערבבים את המים הרותחים, הקמח, אבקת האפייה, מלח, סוכר ושמן קוקוס.


מערבבים היטב שלא יהיו גושים, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד וקשה מאוד. עד שאין בכלל נוזלים בסיר, הבצק הופך לגוש, ושכבה לבנה מכסה את תחתית הסיר.

מכבים את האש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.

מעבדים עד שהבצק מתקרר קצת, בהתחלה יצאו מלא אדים.


כשהאדים פוסקים והבצק התקרר קצת, מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב היטב.


בהתחלה זה יראה כאילו הבצק מתפרק, אבל אל דאגה, הוא חוזר לעצמו.

אפשר לעזור לו, ע"י לכבות את המיקסר ולהוריד מצידי הקערה.


כשהבצק מתגבש ואין גושים, מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 8 מ"מ.

מרתיחים שמן בסיר קטן עד בינוני וגבוה.


מה הטמפרטורה האידיאלית?

בין 170-190 מעלות צלסיוס.


אם אתם מרבים לטגן בשמן עמוק, אני ממש ממליץ לכם להשקיע במדחום. זה ישדרג את העבודה שלכם עם טיגון עמוק.


אז כשהשמן מגיע ל-170-190 מעלות, אפשר להתחיל לטגן את הצ'ורוס!


חותכים את קצה שקית הזילוף, מתחילים לזלף נחש אל תוך השמן, וגוזרים את הבצק עם מספריים.


כן, זה ממש כיף. פשוט מזלפים, וגוזרים. תלוי בגודל הסיר שלכם, הייתי מזלפת 3-6 יחידות כדי לא להעמיס.

בינתיים, מערבבים בכלי את הסוכר והקינמון.


כשהצ'ורוס משחימים, כעבור כ-4 דקות, מוציאים עם מלקחיים אל תוך סוכר הקינמון.


מזלפים נאגלה חדשה לשמן.

מצפים את הצ'ורוס היטב בסוכר קינמון ומעבירים לכלי.


חוזרים על הפעולה עד שכל הבצק טוגן.

מגישים חם וטרי עם ריבת חלב!


באהבה מיכה כלפא

*********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽








Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page