דג הליבוט עם צלפים
אפשר להחליף את היין במים
למי שמקפיד לא לאכול דגים עם חלב אפשר להחליף את החמאה במחמאה או פשוט לוותר עליה
6 חתיכות דג הליבוט
25 גרם חמאה
¼ כוס שמן זית
¼ כוס יין לבן או מים
2-3 שיני שום כתוש
2 כפות מיץ לימון
½ כוס צלפים
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית מלח
להשרות את הדג רבע שעה
עם מים ומעט חומץ
לשטוף ולסחוט מנוזל
לחמם את השמן זית והחמאה
לפזר על הדג מעט מלח ופלפל שחור
לטגן כ-2 דקות מכל צד
להוציא את הדג
להוסיף לשמן את השום הכתוש
לחמם כ-10 שניות
להוסיף את היין המיץ לימון
הפיטרוזליה והצלפים
לתבל במלח ופלפל שחור
לבשל כ-3 דקות
להכניס למחבת את הדג ולבשל כ-2 דקות לספיגת טעמים
להעביר לצלחת הגשה
לקשט בפרוסות לימון ובפיטרוזליה
באהבה נועם זיגדון 💞
Comments