אוזני המן במילוי בשר ברוטב פטריות - נועם זיגדון
כוס מדידה חד פעמית חמה
כ-30 יחידות
לבצק
1 ק"ג קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
½ כוס שמן
½ כוס חומץ
2 כוסות מים
ללוש לבצק אחיד כ-5 דקות
להניח חצי שעה בצד
*למילוי הבשר :*
½ ק"ג בשר פילה מדומה
1 בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות דקות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3שיני שום
2 עלי דפנה
4 פלפל אנגלי שלם
½ כפית כמון
¼ כפית כורכום
½ כף פפריקה מתוקה
¼ כף מלח
¼ כף אבקת מרק
3 כוסות מים
¼ כוס שמן
להשחים את הבצל עם שמן
להוסיף את הבשר לטגן מכל הצדדים
להוסיף את הגזר השום הפלפל האנגלי והעלי דפנה
להוסיף את המים
לתבל ולבשל בסיר כשעתיים וחצי לריכוך וצימצום נוזלים
*לרוטב פיטריות*
1 בצל חתוך לקוביות בנוניות
סלסלת פטריות חתוכות
לפרוסות דקות
2 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק פיטריות
1 כף אבקת מרק בצל
¼ כפית פלפל שחור
¼ כוס שמן
לטגן את הבצל עם השמן
להוסיף את הפיטריות
לערבב את התבלינים עם המים והאבקות מרק
לשפוך לסיר ולבשל כ-5 עד שמסמיך
לחלק את הבצק ל-30 כדורים
כל כדור לפתוח לעיגול דק
לשים במרכז כף גדושה של בשר
לקפל למשולש בצורת אוזן המן
להבריש בביצה
לפזר שומשום וקצח
לאפות בתנור שחומם מראש על 200° כ-40 דקות
באהבה נועם זיגדון 💗
Comments