אוזני המן מבצק פריך קקאו עם שוקולד לבן ואגוזי לוז ישדרגו כל משלוח מנות.
אוזני המן שוקו אגוזי לוז
25-30 אוזני המן
לבצק קקאו: 140 גרם קמח 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 30 גרם אבקת קקאו 50 גרם אבקת סוכר קורט מלח 1 ביצה 1-2 כפות חלב קר (במידת הצורך)
לקרם אגוזי לוז ושוקולד לבן: 50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס 30 גרם סוכר לבן 25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 25 גרם שוקולד לבן, קצוץ קורט מלח 1 חלמון 1 כפית חלב 1 כפית קמח לקישוט: 50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
בצק שוקולד: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת קקאו, אבקת סוכר ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים חלב בהדרגה.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
עוטפים את דיסקית הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
קרם אגוזי לוז ושוקולד לבן: במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק) שמים אגוזי לוז, סוכר, חמאה, שוקולד לבן ומלח ומעבדים עד שהכל טחון והתערובת פירורית.
מוסיפים חלמון, חלב וקמח וממשיכים לעבד עד שנוצר קרם סמיך מאוד.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
מניחים במרכז על עיגול כמות של כפית קטנה מהמלית וסוגרים לצורת משולש.
שמים את אוזני ההמן על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
מצננים את אוזני ההמן במקרר במשך כחצי שעה לפני האפייה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים במשך 12-18 דקות או עד שאוזני ההמן מתייצבות ומזהיבות.
מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
קישוט: ממיסים שוקולד לבן ושמים בתוך שק זילוף קטן.
מזלפים פסים דקיקים של שוקולד על גבי האוזניים ומגישים
*******
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments