אורז אדום עם קישואים - קרעיי בדהן
מהמטבח העיראקי
כוס מדידה חד פעמית חמה
קרדיט לאחותי היקרה רוחמה זיגדון
200 גרם מחמאה
2 קרעה בנונית ( דלעת לבנה)
מקולפת ומגורדת בפומפיה גסה
3 כוסות אורז ביסמטי
½-1 כוסות עדשים כתומות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
5 כוסות מים
1 כף מלח
להמיס את המחמאה
להוסיף את הרסק ולהשחים 5 דקות
להוסיף את הקרעה ולטגן כ-5 דקות נוספות
להוסיף את המים והמלח
להביא לרתיחה
לשטוף את האורז והעדשים
להוסיף לסיר
לבשל על אש גבוהה עד שהמים יגיעו לגובה האורז
להעביר ללהבה בנונית אש נמוכה לכסות את הסיר ואדות כ-20 דקות
להכניס לתנור שחומם מראש על 200° כעשר דקות
באהבה נועם זיגדון
Comments