אורז חמצמץ עם מנגולד וחומוס - אריאלה גולדמן
מחממים 4 כפות שמן + כפית כורכום בסיר רחב ומטגנים עד הזהבה 2 גבעולי סלרי פרוסים דק דק,
חופן עלי מנגולד חתוכים דק
וחופן נדיב גרגירי חומוס סנפרוסט
- מוסיפים 2 כוסות מידה אורז פרסי ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 דקות עד שהאורז מקבל צבע זהוב עדין
- מתבלים ב 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור גרוס ומטגנים 3-2 דקות
- מוסיפים מיץ טרי סחוט מ 1 לימון בינוני ו 3 וחצי כוסות מים ומערבבים -מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים 20 דקות בלי לפתוח בכלל את המכסה
- מכבים להבה,מזליפים מעל האורז 2 כפות שמן ומכסים שוב
אחרי 20 דקות מערבבים עם מזלג וזוללים חם
Comments