אורז כורדי חמוץ הכי טעים - אריאלה גולדמן
מצרכים :
1 וחצי כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן
בצל בינוני
5 כפות שמן
חופן נדיב גבעולי סלרי פרוסים דק
חופן נדיב עלי סלרי שטופים וקצוצים
חצי כף שטוחה מלח
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 שיני שום
2 וחצי כוסות מים
מיץ לימון טרי סחוט מ לימון וחצי
חצי צרור עלי מנגולד שטופים וקצוצים
חופן נדיב גרגירי חומוס סנפרוסט
אופן ההכנה:
- לחמם בסיר את השמן והכורכום. להוסיף ולהזהיב את הבצל
- להוסיף את גבעולי הסלרי ועלי הסלרי ,השום והחומוס ולטגן 15 דק' על להבה קטנה
- להוסיף ולערבב פנימה את האורז
- להוסיף את עלי המנגולד והמלח ולערבב.
- להוסיף את המים ומיץ לימון, לערבב ולהביא לרתיחה.
- להנמיך להבה
ולבשל 20 דקות.
*************
Comments