אורז לבן עם שקדים וצימוקים טעים מהיר - נועם זיגדון
לאורז:
3 כוסות אורז
4-1/2 כוסות מים
1/2 כף מלח
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
להרתיח את המים עם השמן והמלח
לברור את האורז לשטוף טוב טוב לפחות 3 פעמים לשפוך את האורז למים שרתחו לבשל על אש גבוהה בסיר פתוח עד שהמים מגיעים לגובה האורז לערבב
להעביר לללהבה בינונית להנמיך את הגז לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות
לכבות את האש ולערבב אחרי עשר דקות
לתערובת שקדים וצימוקים:
2 בצלים גדולים פרוסים דק דק
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם צימוקים שחורים
4 כפות סוכר
כפית קינמון
¼ כוס שמן
לטגן את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון זהוב להוסיף את השקדים ולבשל עד 3-4 דקות עד לקבלת גוון שחום
להוסיף את הצימוקים והקינמון
ולבשל עוד 2-3 דקות
להוסיף את הסוכר ולבשל עוד כ-5 דקות
תוך כדי עירבוב מתמיד
להגיש מעל האורז הלבן
באהבה נועם זיגדון ❤
Comments