אורז עם בשר ועשבי תיבול- באחש
מהמטבח הבוכרי
כוס מדידה חד פעמית חמה
1 בצל גדול קצוץ
3 חבילות של כוסברה קצוצה
¼ כוס שמן
3 כוסות אורז
1 ק"ג חזה עוף /בשר / פרגיות
או כל בשר אחר שאוהבים
חתוך לחתיכות קטנות
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כורכום
3/4 כף מלח
½ כף כמון
5 כוסות מים רותחים (בערך)
לטגן הבצל עם שמן עד להזהבה
להוסיף את הבשר ולטגן כ-10 דקות
להוסיף את הכוזברה נערבב דקה
להוסיף את המים
לבשל כרבע על אש גבוהה
לתבל
להביא לרתיחה
לשטוף את האורז ולסנן
להוסיף לסיר
לבשל כ-10 דק' על להבה גבוהה
עם סיר פתוח
שהמים מגיע לגובה האורז להעביר ללהבה בנונית על אש נמוכה לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות
באהבה נועם זיגדון
Comments