אורז עם עדשים ובצל מטוגן - אריאלה גולדמן
~ נחמם בסיר,להבה קטנה , 4 כפות שמן עם כפית שטוחה כורכום ונזהיב 3 בצלים חתוכים דק
~ נוסיף 5 שיני שום שלמות ונזהיב קלות ( להזהר לא לשרוף כי הופך את התבשיל למריר)
~ לשטוף ולסנן 2 כוסות אורז פרסי/ בסמטי + כוס עדשים כתומות ולהוסיף אל הסיר
~ לתבל ב 2 כפיות מלח וכפית שטוחה פלפל שחור גרוס
~ להוסיף 4 כוסות מים ,להביא לרתיחה,להנמיך ללהבה קטנה ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את מכסה הסיר.
~ בתום הבישול להזליף על האורז כף שמן ,שוב לכסות ל 20 דקות.
~ לערבב עם מזלג ולהגיש
Comments