אורז עם שעועית אדומה וגזר
פולו האויג' לוביה -מהמטבח הפרסי
3 כוסות אורז פרסי יסמין מושרה שעה במים עם מעט מלח
1 כוס שעועית אדומה מושרת במים לילה קודם/סנפרוסט
3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית הל
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה:
מסננים את גרגרי האורז מהנוזלים מעבירים לסיר עם מים מבשלים 10 דקות ומסננים.
בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ-25 דקות מסננים.
במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים 3-5 דקות את רצועות הגזר.
בסיר רחב מחממים את ½ כוס שמן מוסיפים מלח כורכום הל קינמון ו-1 כוס מים מערבבים היטב.
עורכים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה.
מערבבים את האורז הגזר והשעועית מתבלים ומנחים מעל התפוחי אדמה
מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ--40 דקות.
באהבה נועם זיגדון
Comments