אין טעים כזה ארטישוק ממולא בשר טחון על מצע סלרי ועגבניות מומלץ לערב שישי - גולדי מטעמים
גולדי רחל זגורי
1.את ראשי הארטישוק מכינים לפני הסלרי.
חבילת ראשי ארטישוק סנפרוסט מופשרת.
2.להכין בצלוחית דבק מ3 כפות קמח ו3 כפות מים.
3.לכדרר בשר טחון מתובל, לטבול את תחתית הקציצה בדבק קמח , ולהכניס בתוך הראש ארטישוק, בחלק הקעוּר, מתאימים את גודל הקציצה לקוטר הארטישוק.
4.לוקחים חבילת עלי סלרי, מנקים את הסיבים לאורך הגבעולים.
והכל לקצוץ באורך 4 ס"מ,כולל עלים וגבעול.
לשטוף היטב.
לבשל בסיר עם מים וקצת מלח כ-10 דקות , לשפוך הנוזלים ושוב לשים מים מלח וסלרי פעם שנייה להרתיח ולסנן.
5.הרכבת הסיר( בסיר שטוח):
להניח בתחתית הסיר את הסלרי המסונן,
מעל לקצוץ 4 עגבניות ללא קליפה ,
לשפוך כ-3 כוסות מים רותחים עד לחצי גובה הארטישוק, 1/2 כפית כורכום, 1/4 כוס שמן, 1 כף מרק עוף, מלח, פלפל לבן, וסוחטים 1 לימון.
להגיע לרתיחה, להניח בזהירות את ראשי הארטישוק הממולאים כשהקציצה כלפי מעלה,
לבשל כ-25 דקות בלהבה בינונית, עם מכסה סגור, כאשר כל הזמן לוקחים מהרוטב ושופכים מעל הקציצות, אם חסר רוטב להוסיף מעט מים רותחים,
לפזר פטרוזיליה מעל, כ5 דקות לפני סוף הבישול.
טעים מאוד,
תכינו ותהנו.
*********
מוצר מומלץ 💥💥
קוצץ מזון חשמלי מאסטר סלייסר - המקורי והאיכותי, במחיר בלעדי ובמשלוח חינם 🇮🇱
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽
.
Comments