אמפוואר המרוקאי - השף מיכה כלפא
במרוקאית: אמפואר מכלא בל סלדא משוויא דל דראוש.
אמפוואר זהו מאכל העניים (אבל לא רק ) ,במרוקו היו מכינים אותו ביום ראשון מכל שאריות הלחם של שבת.
ההכנה שלו מאוד דומה לקוסקוס . ומעל מגיע סלט ( סלדא דל דראוש ).
מצרכים:
1. שאריות של לחם מכל השבוע. אם הוא יבש מצוין ואם לא ניבש מעט בתנור.
2. 4 שיני שום כתוש
3. חצי כפית מלח ( תלוי בכמות הלחם)
4. כף פפריקה מרוקאית
5. שמן קנולה - 4 כפות ( אני אישית מעדיף 3 כפות שמן זית )
לסלט
3 עגבניות
1 פלפל חריף
שום לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית
הכנת הסלט:
את הפלפל
לשרוף על האש או בתנור
לקלף ולחתוך לחתיכות קטנות.
לקלף שלוש עגבניות טריות ולחתוך
לחתיכות יחד, לקצוץ 3 שיני שום ולתבל
בשמן, מלח ולימון.
אופן ההכנה המנה:
1, לפורר את הלחם לפיסות דקיקות לאדות בסיר קוסקוס כרבע שעה.
2. אחרי רבע שעה , לרוקן לקערה לצנן מעט ובעזרת הידיים לפורר שוב את הלחם .
3. לכתוש מעל כמה שיני שום לפזר בערך חצי כפית מלח כף פפריקה וארבע כפות שמן לערבב היטב בעזרת הידיים ולהחזיר לסיר האידוי לעוד 20 דקות
4. לשים בצלחת מהאמפוואר ולצקת מעל מנה גדושה של סלט עם רוטב. אפשר לפזר מעל כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק דק
המתכון מוקדש לראשל ממן ז"ל בעלת המתכון מביתה דינה ממן
** בתמונות יש כמה סוגי אמפוואר , זה רק תוספת למקור
*******
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את מארז התבלינים - 15 קופסאות איכותיות במחיר בלעדי👇
Comments