אקלר / פחזניות - אריה רוזנשטוק
מתכון:
מחממים תנור 200 מעלות
250 מייל מים
100 גרם חמאה
כפית מלח
2 כפיות סוכר
כוס וחצי קמח
4 ביצים m
אפון הכנה :
בסיר על האש שמים מים חמאה סוכר ומלח .
עד רתיחה מורידים מאש שמים את הקמח ומערבבים מהר עד שהבצק מתגבש .מעבירים לכלי אחר
מקררים למשך רבע שעה .
עם בלנדר ידני מערבבים ויוצקים כל פעם ביצה עד התמעה של כל הביצים .
מעבירים לשק זילוף .ויוצרים אקלרים או פחזניות . אופים 200 מעלות עד הזהבה ולא פותחים את התנור רק אחרי שכולם אפויים יפה .
מקררים עושים קרם 1 שמנת מתוקה חצי כוס חלב 4 כפות אינסטנט וניל
בהצלחה
Comments