top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תבמטבח של שולמיטעים ונעים

ארוחה מנצחת בסיר אחד צלי בקר ביין עם פטריות ולקט ירקות - שולמית שחר

ארוחה מנצחת בסיר אחד צלי בקר ביין עם פטריות ולקט ירקות - שולמית שחר


קטגוריית בשרים

קטגוריית פסח


שחר שולמית - מידות אוניברסליות


מצרכים:

2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)

כוס שמן (240 מ"ל)

5 בצלים בינוניים

קופסת שימורים של פטריות שמפניון חתוכות (400 גרם)

2 כוסות יין אדום מתוק (480 מ"ל)

1/2 כוס סילאן (120 מ"ל)

ליטר מים (1.000 מ"ל)

כפית מחוקה כורכום

כפית מחוקה פלפל שחור גרוס

כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה

2 כפיות מחוקות מלח

קילו לקט ירקות



אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)

מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר במשך כמה דקות מכל הצדדים

מוסיפים לסיר את הבצלים לאחר שקילפנו וחתכנו אותם לרצועות ואת הפטריות לאחר ששטפנו וסיננו אותן מהנוזלים ומטגנים אותם ביחד עם הבשר עוד כמה דקות

מוסיפים את היין - הסילאן - המים והתבלינים ומביאים לרתיחה

מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)

מוציאים בזהירות את הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה לצינון מוחלט על קרש חיתוך ורק אז פורסים אותו לפרוסות בעובי הרצוי לכם

(צריך שישארו בסיר כ2 כוסות מהרוטב - אם נשארו יותר נוזלים מוציאים אותם לקופסא והם יהיו מצוינים להעשרת תבשיל אחר ואם במשך הבישול הנוזלים הצטמצמו מידי מוסיפים מים רותחים לפי הצורך)

מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר את לקט הירקות ומעל מניחים את הבשר הפרוס ומבשלים אותם יחד עם הרוטב שנשאר בסיר על להבה נמוכה כ-60 דקות וכל פעם לוקחים עם כף את הרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים אותו מעל גבי הבשר

ניתן לתקן תיבול לפי טעמכם


בהצלחה

אהבתם? אשמח שתשתפו

שלכם שולמית


קטגוריית סלטים

קטגוריית פסח


***

מוצר מומלץ 💥

קוצץ מזון חשמלי מאסטר סלייסר המקורי והאיכותית, במחיר בלעדי ובמשלוח חינם 🇮🇱

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽

.

לקבוצת המתכונים בוואטסאפ 👇🏽

.



567 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page