ארטישוק ממולא בשר ברוטב לימוני - כרמית דהאן
8-10 תחתיות ארטישוק 1/2 קילו בשר טחון חצי צרור כוסברה חצי צרור פטרוזליה בצל קטן 2 שיני שום ביצה 2 כפות פירורי לחם מלח פלפל שחור ראס אל חנות
לרוטב שמן בצל גדול 2 פקעות שומר 3 שיני שום לימון מקולף פרוס לפרוסות מים עד לגובה 3/4 סיר מלח פלפל כורכום אבקת מרק בצל מיץ מלימון אחד מעט כוסברה קצוצה
קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה הבצל והשום קצוץ קצוץ (אפשר במעבד מזון) מערבבים עם הבשר טחון מוסיפים לתערובת ביצה ופירורי לחם מתבלים במלח פלפל וראס אל חנות
ממלאים את הארטישוק
בסיר גבוה ומעט רחב שמים שמן מוסיפים את הבצל ואת השום ומטגנים עד לשקיפות מוסיפים פרוסות שומר ומטגנים עוד כחמש דקות מסדרים את פרוסות הלימון מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
מתבלים באבקת מרק בצל מלח פלפל שחור וכורכום מנמיכים את האש מסדרים את הארטישוק בסיר מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על אש נמוכה
בסיום הבישול מוסיפים מיץ מלימון אחד ומעט כוסברה קצוצה.
בהצלחה
Yorumlar