top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תדקלה אלהרר

באן עם אסאדו מפורק, רך ועסיסי בטעם נדיר - דקלה אלהרר

באן עם אסאדו מפורק, רך ועסיסי בטעם נדיר - דקלה אלהרר


אז בואו תלמדו איך להכין באן עם אסאדו מפורק כמו במסעדה


** גילוי נאות המתכון לבאן הוא של אפרת ליכטנשטט המדהימה שנתנה לי המון השראה


מצרכים לבאן:

500 גרם קמח לבן ( 3 וחצי כוסות)

כף שמרים

2 כפיות אבקת אפיה

½ כפית סודה לשתייה

50 גרם סוכר ¼ כוס

2 כפיות מלח

2 כפות שמן

1⅓ כוסות מים חמימים


אופן הכנה:

לערבב את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר עם כף מלבד המלח , להכניס למיקסר ולהתחיל ללוש עם וו לישה על המהירות הכי נמוכה , להוסיף שמן וכוס מים, במידה ומרגיש שצריך עוד מים להוסיף את ה-⅓ הנותרים ( אני הוספתי ) אחרי 9 דק מתקבל בצק מושלם שמתנתק מהדפנות, גמיש ורך. לשים בתוך קערה משומנת ולכסות הניילון נצמד לשעה , בחורף אפילו שעה וחצי.

אחרי שעה , ליצור כדורים בגודל של 45-50 גר', להניח כל אחד מהם על נייר אפייה , חתכתי לריבועים קטנים.

להתפיח לחצי שעה. לשים לב שהבצק תמיד מכוסה גם בשלב שעושים את הכדורים אחרת יכול להתייבש.


כעת ניגש לבשר אסאדו מפורק


מצרכים:

קילו אסאדו חתוך לקוביות גדולות ( אחרי שהכנתי ממליצה לפחות 2 קילו)

2 שיני שום

3 עלי דפנה

בצל חתוך לרבעים


תיבול : 2 כפות שמן זית ,2 כפות סויה, 2 כפות ברביקיו, 2 כפיות שום כתוש ומעט מלח


אופן הכנה:

בסיר לחץ או בנינג'ה ol553 סוגרים בשר מכל הצדדים עד שמשנה את צבעו עם מעט שמן קנולה.

מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים , לאחר מכן מוסיפים את השום, בצל ועלי דפנה . שמים על מצב סיר לחץ hi 45 דק.

אחרי 45 דק הבשר יוצא רך ונימוח , מושלם , מוציאים את הבשר למגש ומועכים באמצעות מזלג , את השומן זורקים.


הציר שנשאר לנו ממליצה לשמור ולהקפיא.


לשים במחבת 2 כפות שמן זית , להוסיף את האסאדו, להוסיף 2 כפיות שום כתוש, 2 כפות ברביקיו,2 כפות סויה ומעט מלח, להוסיף 2 פעמים עם מצקת מהציר שהכנו לבשל עד שלא נשארים נוזלים . בערך 10 דק.


זהו . שלמות.


בתוך לחמניות הבאן שמתי חסה לאליק, נבטים סינים, בצל סגול, פטרוזיליה,פלפל חריף , ברביקיו מעל - אין מילים!


כעת , שלב האידוי - השתמשתי בנינג'ה סמארט ליד .


שמתי תוכנית אידוי על 10 דק, הוספתי 250 מים רותחים ושמתי את הרשת כאשר הידיות כלפי מעלה ,חיכיתי שהמכשיר יצפצף, כאשר מצפצף להוסיף 4 לחמניות

וככה חוזר חלילה עם שאר הלחמניות, כל פעם להוסיף מים רותחים.


מכסה עם מגבת , מה שלא משתמשת מקפיאה, מכסה עם ניילון נצמד ולמקפיא.



********

מוצר מומלץ💥💥

קוצץ הירקות המקורי master slicer חובה בכל מטבח.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽






פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page