באן עם אסאדו מפורק, רך ועסיסי בטעם נדיר - דקלה אלהרר
אז בואו תלמדו איך להכין באן עם אסאדו מפורק כמו במסעדה
** גילוי נאות המתכון לבאן הוא של אפרת ליכטנשטט המדהימה שנתנה לי המון השראה
מצרכים לבאן:
500 גרם קמח לבן ( 3 וחצי כוסות)
כף שמרים
2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתייה
50 גרם סוכר ¼ כוס
2 כפיות מלח
2 כפות שמן
1⅓ כוסות מים חמימים
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר עם כף מלבד המלח , להכניס למיקסר ולהתחיל ללוש עם וו לישה על המהירות הכי נמוכה , להוסיף שמן וכוס מים, במידה ומרגיש שצריך עוד מים להוסיף את ה-⅓ הנותרים ( אני הוספתי ) אחרי 9 דק מתקבל בצק מושלם שמתנתק מהדפנות, גמיש ורך. לשים בתוך קערה משומנת ולכסות הניילון נצמד לשעה , בחורף אפילו שעה וחצי.
אחרי שעה , ליצור כדורים בגודל של 45-50 גר', להניח כל אחד מהם על נייר אפייה , חתכתי לריבועים קטנים.
להתפיח לחצי שעה. לשים לב שהבצק תמיד מכוסה גם בשלב שעושים את הכדורים אחרת יכול להתייבש.
כעת ניגש לבשר אסאדו מפורק
מצרכים:
קילו אסאדו חתוך לקוביות גדולות ( אחרי שהכנתי ממליצה לפחות 2 קילו)
2 שיני שום
3 עלי דפנה
בצל חתוך לרבעים
תיבול : 2 כפות שמן זית ,2 כפות סויה, 2 כפות ברביקיו, 2 כפיות שום כתוש ומעט מלח
אופן הכנה:
בסיר לחץ או בנינג'ה ol553 סוגרים בשר מכל הצדדים עד שמשנה את צבעו עם מעט שמן קנולה.
מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים , לאחר מכן מוסיפים את השום, בצל ועלי דפנה . שמים על מצב סיר לחץ hi 45 דק.
אחרי 45 דק הבשר יוצא רך ונימוח , מושלם , מוציאים את הבשר למגש ומועכים באמצעות מזלג , את השומן זורקים.
הציר שנשאר לנו ממליצה לשמור ולהקפיא.
לשים במחבת 2 כפות שמן זית , להוסיף את האסאדו, להוסיף 2 כפיות שום כתוש, 2 כפות ברביקיו,2 כפות סויה ומעט מלח, להוסיף 2 פעמים עם מצקת מהציר שהכנו לבשל עד שלא נשארים נוזלים . בערך 10 דק.
זהו . שלמות.
בתוך לחמניות הבאן שמתי חסה לאליק, נבטים סינים, בצל סגול, פטרוזיליה,פלפל חריף , ברביקיו מעל - אין מילים!
כעת , שלב האידוי - השתמשתי בנינג'ה סמארט ליד .
שמתי תוכנית אידוי על 10 דק, הוספתי 250 מים רותחים ושמתי את הרשת כאשר הידיות כלפי מעלה ,חיכיתי שהמכשיר יצפצף, כאשר מצפצף להוסיף 4 לחמניות
וככה חוזר חלילה עם שאר הלחמניות, כל פעם להוסיף מים רותחים.
מכסה עם מגבת , מה שלא משתמשת מקפיאה, מכסה עם ניילון נצמד ולמקפיא.
********
מוצר מומלץ💥💥
קוצץ הירקות המקורי master slicer חובה בכל מטבח.
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
Comments