בצק עלים פטנט של ליטל: 6 כוסות קמח לבן מנופה 400 גרם חמאה קרה קוביות /לפרווה נטורינה קרה קוביות 2 כפיות מלח 1 וחצי כוסות מים קרים
אופן הכנת בצק העלים: בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק ולשים במהירות בינונית למשך כשלוש דקות לאיחוד הבצק. סביר שעדיין ישארו קצת גושי חמאה וזה בסדר הם ייעלמו בקיפול. בנוסף, הבצק יוצא מעט רך וזה בסדר.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לכחצי שעה.
מוציאים מן המקפיא. ומתחילים בקיפול ( חמישה קיפולים שלוקחים חמש דק מבלי לקרר בין לבין צפו בסירטון בתגובה הראשונה). חשוב לאחר שמסיימים קיפולים להכניס למקרר לחצי שעה שעה ורק אז לעצב בורקסים.
למלית הגבינה: 2 מיכלי שמנת חמוצה קטנים 150 גרם גבינת פטה/בולגרית 2 שיני שום כתושות פלפל שחור מלח מערבבים יחד היטב
מרדדים את הבצק למלבן. פורסים לריבועים, מניחים כף מתערובת הגבינה ומקפלים למשולשים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בחלמון ביצה מפזרים שומשום וקצח ואופים בתכנית טורבו 180 מעלות למשך 20 דקות.
Comments