top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תעטרה ז'ורנו

בורקס גבינות - עטרה ז׳ורנו

בורקס גבינות - עטרה ז׳ורנו

*מרכיבים לבצק:* קילו קמח. 2 כוסות מים פושרים. כף שמן. כפית חומץ. כפית מלח. 1/2 כפית סוכר.

*למילוי:* חבילת תרד. 1 בצל לבן. 1 בצל סגול. 3 שיני שום. 100 גרם צנוברים קלויים. 1 חציל קלוי. חבילת קוטג 5% 300 גרם גבינה צהובה 22% 150 גרם גבינה בולגרית 16% ככוס כוסברה טריה. תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס *להברשה:* ביצה, שומשום וקצח.


*אופן ההכנה:* יש לשים את מרכיבי הבצק בקערת המיקסר וללוש היטב. הבצק מעט דביק וזה מצויין, וכך המרקם שלו צריך להיות. יש לחלק את הבצק לכדורים כ-15 כדורים ולהניח בתוך תבנית עם שמן. יש להקפיד שכדורי הבצק יהיה טבולים בשמן. על הבצק לנוח לילה שלם במקרר. במידה ורוצים להכין באותו היום יש לתת לפחות כ-5 שעות מנוחה לבצק במקרר.


*להכנת המילוי:* יש לאדות את הבצל והשום עד להזהבה מלאה ולאחר כ-5 דקות יש להוסיף את חבילת התרד ולאדות עוד כ-3 דקות. לאחר מכן יש לשים את הירקות במסננת עד לסינון מלא מהשמן. יש לקלות את החציל בתנור כ-20 דקות על חום של 180 מעלות ולקלף מיד שהחציל יוצא מהתנור. יש להוסיף את החציל לקערת התרד ולהוסיף את הגבינות, הצנוברים, הכוסברה והתבלינים ולערבב היטב. לאחר שהבצק נח לילה שלם, יש לפתוח כל כדור לריבוע גדול ככל שאפשר ולהוסיף כ-4 כפות גדושות מהמילוי, ויש לגלגל לגליל ארוך ולאחר מכן לגלגל לשבלול כך יש לעשות ביתרת הבצק ולהניח את הבורקסים בתבנית שעליה מונח נייר אפיה, צריך לצאת כמין שבלול עגול. יש להבריש היטב את הבורקס בביצה ולשים שומשום/ קצח. לאפות בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות.

טעם הבורקס מדהים, ופשוט צריך… להכין, לטעום ולאהוב.


המנה שאתם חייבים לארוחת חג. אין כמו בורקס ממולא בכל טוב של גבינות, צנוברים, תרד וחציל קלוי. שבועות כמה כייף לארח עם מנה חגיגית ומפנקת










14 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page