בורקס מים מעולה סובורק הכי טעים - במטבח עם דיתוש
עיקרון העבודה עם עלי היופקה זהה לעלי הפילו.
יש לשמור על העלים מכוסים במגבת לחה ובכל פעם להוציא את 2 העלים הרצויים שעובדים איתם.
בערך חצי חבילת עלי יופקה.
חצי כוס שמן/חמאה מומסת להברשת העלים.
למילוי:
קופסת ריקוטה 250 גר'
כוס מוצרלה מגורדת.
ריבוע גדול גבינת ג'בן עיראקית מפוררת (של מחלבת עברי).
2 חבילות תרד ניוזילנדי חלוט במים רותחים לחמש דקות ומסונן.
(אפשר לשלב גם בולגרית או פטה).
מלח, פלפל.
*חצי כוס חלב מעורבבת עם 50 גר' חמאה מומסת וביצה טרופה לשפוך מעל לבורקס ללפני מנוחה וכניסה לתנור.
מעט גבינת פרמזן מגורדת לקישוט
הכנה:
לשמן תבנית עם חמאה מומסת או שמן.
להניח 2-3 עלי יופקה כך שיהוו בסיס ודפנות לתבנית.
לערבב את מצרכי המילוי (התרד חלוט וסחוט, כן?!)
ולפזר בנדיבות על בסיס הבצק.
לשמן עוד 2-3 עלי יופקה משני הצדדים ולהניח מעל למילוי.
למלא שוב מילוי מעל.
לכסות עם 3 עלי יופקה משומנים, מעל למילוי.
לחתוך לריבועים עד למטה.
***לשפוך מעל את תערובת החלב, חמאה והביצה.
(שלב אופציונלי! ניתן פשוט לפזר פרמזן ולאפות עד להזהבה ואז יתקבל בורקס קראנצ'י טעיםםםם)
לפזר פרמזן מגורדת.
להניח בצד לשעתיים או יותר.
לאפות 20 דקות בתחתית התנור(כך שהבסיס יאפה).
להעביר לחלק העליון בתנור לעוד 20-25 דקות עד להזהבה.
בתאבון ♡
דיתוש
********
Commentaires