בטטה קסבייה עם קציצות בשר - מיכה כלפא
בטטה קסבייה היא הארטישוק הירושלמי
את המתכון קיבלתי מחברה מכשרת חופית אלמקייס והיא מקדישה אותו לסבתא שלה.
חומרים לסיר הבטטה קסבייה:
5 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כף אבקת מרק עוף
מעט מלח ומעט פלפל
חומרים לקציצות:
250 גר' בשר בקר טחון
250 גר' הודו טחון אדום(שוק מפורק)
חופן פטרוזליה קצוצה
בצל מגורד בפומפייה
תפו"א בינוני מגורד דק בפומפייה
מלח לפי הטעם
חצי כף פלפל שחור
חצי כף ראס אל חנות
כפית פפריקה מתוקה
מעט שמן
אופן הכנת הקציצות:
1. לערבב הכל לעיסה אחידה
2. להכין קציצות ולטגן חצי טגון רק להזהיב מכל צד.
הכנת המנה:
1. את הבטטה קסבייה יש לקלף להרתיח רתיחה של 10 דקות עם מעט מיץ לימון או מלח לימון .
2. בסיר שטוח להזהיב 4-5 שיני שום קצוצות גס להוסיף 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, מלח פלפל שחור,להוסיף כוס וחצי מים חמים,להוסיף כף אבקת מרק עוף,לתקן טעמים אם צריך.
3. להוסיף אל הסיר את הבטטה קסבייה עליהם את הקציצות לשפוך בעזרת כף מהרוטב על הקציצות להביא לרתיחה.
4. לכסות את הסיר במכסה להנמיך להבה ולבשל כ-40 דקות עד שהבטטה קסבייה רכים.
מקדש לסבתא
תמיד שחופית אלמקייס מבשלת את זה היא נזכרת בך הסבתא היקרה שתחיי, שהייתה נצמדת לרגלייך ולימדת אותה לבשל לא חשוב שהייתה בת 12.......
קסבייה-תפו"א ירושלמי עם קציצות פשוט מעדן
בהצלחה
*******
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את מארז התבלינים - 15 קופסאות איכותיות במחיר בלעדי👇
Comments