בייגל מתוק - עטרה ז׳ורנו
*מרכיבים:* קילו קמח. 2 כוסות מים פושרים. כוס סוכר. 2 כפות שמרים יבשים. ביצה אחת. 1/2 כוס שמן. קורט מלח. 2 שקיות סוכר וניל.
*לציפוי:* ביצה שומשום
*לסירופ:* 3 כוסות מים. 3 כוסות סוכר.
*אופן ההכנה:* 1. בקערת המיקסר שמים את הקמח, הסוכר, סוכר וניל והשמרים ומתחילים לערבב יחד עם וו לישה. 2. להוסיף לקערת המיקסר את המים, הביצה והשמן וללוש כ-5 דקות. 3. מוסיפות את המלח לקערת הבצק ולשים ל-3 דקות נוספים. 4. יש לתת לבצק התפחה של כ-שעה עד שמכפיל את נפחו. 5. לאחר ההתפחה יש לשקול כל כדור ל-70 גרם וליצור חור קטן במרכז הבצק לקבלת צורת הבייגל. 6. על הבייגל למרוח ביצה ולפזר שומשום ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות. 7. בזמן שהבייגל בתנור יש להכין את הסירופ. 8. יש לטבול את הבייגל שהוא חם בסירופ..
Comments