בייגלה ירושלמי מטריף - נועם זיגדון
כמה פשוט ככה טעים
כוס מדידה חד פעמית חמה
1 ק"ג קמח
¼-1 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כפית אבקת אפיה
3 כוסות מים חמימים
⅓ כוס שמן
ללוש כ-5 דקות את כל המרכיבים
לבצק אחיד ורך
מכסים ומתפיחים את הבצק שעה.
מחלקים את הבצק ל-15 כדורים
מתפיחים שוב כ- 20 דקות
מכינים שתי קערות :
קערת אחת עם מים
וקערה שנייה עם שומשום/קצח/זעתר ....
לקחת כדור בצק ליצור חור בעזרת האגדול במרכז ולמתוח אותו לאט לצורת בייגל
להרטיב את הבייגל בקערה של המים
להעביר לקערת השומשום
ולצפות מכל הצדדים
לתת תפיחה של 10 דקות
להכניס לתנור שחומם מראש על 200° כרבע שעה עד שמשחים
באהבה נועם זיגדון ❤
Comments