top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תעירית ולד - מבשלת באהבה

בייגלה ירושלמי עם תוספות, כמו במאפיות - עירית ולד

עודכן: 18 במאי 2023

בייגלה ירושלמי עם תוספות, כמו במאפיות - עירית ולד

המידות בכוס חד-פעמית לשתיה חמה.

המתכון בהשראתו של רובי מיכאל, עם שינויים ותוספות משלי.


מצרכים:

לבצק:

כוס וחצי מים

כף סוכר

כף שמרים יבשים

1 קילו קמח

כף מלח


למי הבישול:

בסיר שמים כ-4-3 ליטרים מים

6-7 כפות דבש או סילאן (לטבעוניים)

2 וחצי כפות אבקת סודה לשתיה


אפשרויות לציפוי ולקישוט:

מלח גס, מלח אטלנטי, מלח דק

פרג

שומשום

קצח


אופן הכנה:

שמים בקערה את המים ומוסיפים את הסוכר והשמרים.

בשלב זה יש לערבב את כל החומרים בקרערה ללא גושים.

מוסיפים את הקמח, ויוצרים גומה קטנה אליה שופכים את השמן והמלח.


ללוש בערך 6-7 דקות בעוצמה בינונית.

יוצרים כדור אחד מהבצק, ומעבירים לקערה שריססנו בשמן מראש עטופה במגבת, ומתפיחים כ-45 דק.

מתפיחים במשך 30 דק׳ עטוף בניילון.

אחרי התפחה, מחלקים ל-10 כדורים.


מרדדים כל עיגול לאורך ומגלגלים לצינור (מצורפות תמונות להמחשה).


שמים את הבייגלה על נייר אפייה ומתפיחים שוב לעוד כחצי שעה.

מחממים תנור 180 מעלות במצב טורבו.


במקביל מחממים את הסיר עם המים והסילאן או הדבש.

ברגע שהמים רותחים מוסיפים אבקת סודה לשתיה.

שמים כל בייגלה בסיר למשך דקה אחת (חצי דקה מכל צד), מוציאים ושמים על מגש האפייה וישר מפזרים את המלח/קצח/ומשום וכו.


יש לאפות בתנור במשך כ-20 דקות עד שהביילה משחימים.


תאפו ותפנקו

עירית 🍓💝


********

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽









פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page