במיה ברוטב עגבניות חמצמץ משגע - אריאלה
3 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
5 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 שקית במיה קפואה
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית גדושה פפריקה
כפית שטוחה סוכר
חצי כפית תבלין מלח לימון ( הוסיפו ,הפחיתו לפי מידת החמיצות המועדפת עליכם)
~ מחממים שמן זית בסיר ,מאדים ומזהיבים את הבצל
~ מוסיפים את השום ומזהיבים קלות
~ מקטינים את האש, מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים עד שכל הנוזלים מצטמצמים ( מרקם כמו למטבוחה)
~ מוסיפים את הבמיה, רסק ותבלינים
~ מוזגים מים עד כיסוי ( לא מעבר)
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים להבה ומבשלים כ 35 דקות או עד שהבמיה רכה ונימוחה.
מגישים לכל סועד צלחת עם אורז לבן ומעל את הבמיה והרוטב וזוללים
Comments