בצלים וקישואים ממולאים - אריאלה גולדמן
מצרכים : 4 בצלים גדולים קלופים 4 קישואים
למילוי: 3 כוסות אורז עגול מושרה חצי שעה ומסונן 500 גרם בשר בקר טרי קצוץ בסכין חדה 4 עגבניות עסיסיות קלופות וקצוצות דק 1 בצל לבן קצוץ דק 4 שיני שום קצוצות 2 חופנים של עלי נענע חתוכים דק 1 כפית פלפל אנגלי טחון 1 כפית פלפל שחור גרוס ½ כפית אגוז מוסקט מגורר ½ כף מלח ¼ כוס שמן זית 2 כפות רכז רימונים [לא חובה אבל מוסיף המון טעמים]
לבישול: 1 ליטר מים ¾ כוס שמן זית כוס מידה מיץ לימון טרי סחוט 4 כפות רסק עגבניות Mutti 1 כף סוכר ½ כף מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 3 עלי דפנה 3 גרגירים פלפל אנגלי שלם
אופן ההכנה: ~ חורצים חתך עמוק לאורכו של הבצל, כמעט עד הסוף. מבשלים 6 דקות במים רותחים עם מעט מלח, מעבירים למי קרח, מסננים ומייבשים עם נייר מגבת . מפרידים את שכבות הבצל לעלים. ~ ממלאים כל עלה ומגלגלים מהודק. מניחים בתחתית סיר רחב כשהפתח כלפי מטה ומסדרים בצורת מעגלית עד שכל תחתית הסיר מלאה ~ כל קישוא מחלקים ל 4 חלקים ,מוציאים את התוכן ,ממלאים במלית ומסדרים מעל שכבת הבצל. ~ מרתיחים את נוזלי הבישול ומוזגים על הממולאים בדיוק עד הגובה שלהם ,מעטרים בעלי דפנה, מכסים בנייר אפייה ובמכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה ~ מסירים את המכסה ומבשלים עד שנוזלי הבישול נספגים ומצטמצמים. מכסים וממתינים שעה לפני ההגשה
Comments