top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תליטל אשואל

בצלים ממולאים מושלמים - ליטל אשואל

עודכן: 27 ביולי 2022


המתכון: 5-6 בצלים גדולים ושמנים לקלף את הקליפה להחזיק את הבצל לאורך כלומר עם הקצוות מולינו ולחרוץ חריץ כמעט עד הסוף אך לא לגמרי. לבשל במים רותחים כ20 דקות.


למלית: 2 כוסות אורז שטוף היטב רבע קילו בשר טחון 1 בצל קצוץ דק 1 עגבניה גדולה מגורדת 1 גזר מגורד חופן פטרוזיליה קצוצה חופן כוסברה קצוצה 3 שיני שום כתושות 1 כפית כמון 1 כף פפריקה 1 כף כורכום 1/2 כף מלח פלפל שחור


במחבת לטגן את הבצל להשחמה, להוסיף בשר טחון פפריקה מלח ופלפל שחור ולערבב היטב למלית לבשל מעט אך לא לייבש לקרר היטב.

בקערה לשים את האורז, עגבניה, גזר פטרוזיליה, כוסברה שום, כמון כורכום ואת הבשר הטחון ולערבב היטב. אפשר לטעום טיפה ולהוסיף מלח לפי הצורך.

לקחת מן הבצלים שהרתחנו, בעזרת החריץ שחרצנו נשחרר "עלי בצל", ממש שכבה שכבה. נמלא כל עלה במלית ונסגור.


בישול הבצלים: בסיר רחב נניח פרוסות משלושה תפוחי אדמה ומעל נסדר את הבצלים בצורת מניפה.


לרוטב: בקערה נערבב 4 כוסות מים רותחים 4 כפות שמן זית כף כורכום 1/2 כף מלח פלפל שחור 1 כפית קינמון טחון

שופכים מעל הבצלים.


מבשלים עד רתיחה, מנמיכים את הגז ומבשלים למשך כשעה עד שעה וחצי.









8 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page