בקלאווה תפוחים ואגוזים ברוטב דבש
המתכון: 1 חבילה דפי פילו 7-8 תפוחי גרנד סמיט 100 גרם חמאה/מחמאה מומסת חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס חצי כוס פקאן טבעי קצוצים גס חצי כוס פיסטוק קצוצים גס 1 כף גדושה קינמון 3/4 כוס סוכר גרדה מחצי לימון חצי כוס דבש חצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה: 1. תחילה מטפלים בתפוחים: קולפים מן הקליפה ובפומפייה מגרדים את התפוחים, שמים במסננת מעל קערה ומשהים למשך שעה להגרת הנוזלים, לאחר כשעה סוחטים מעט את התפוחים משאריות נוזלים ומעבירים לקערת רחבה.
2. לקערת התפוחים המגורדים מוסיפים את יתר החומרים מלבד הדבש והמים הרותחים ומערבבים היטב.
3. פותחים חבילת דפי פילו, משתמשים כל פעם בשני דפים ואת השאר מכסים במגבת שלא יתייבשו.
4. מניחים דף פילו אחד על קרש חיתוך, מברישים בחמאת מומסת ומניחים דף פילו נוסף מעליו, גם אותו מורחים בחמאה מומסת.
5. פורסים את שני הדפים שהנחנו אחד על השני לשניים לאורך.
6. מניחים כף גדושה מן התערובת על כל חצי שחתכנו בחלק הקרוב אלינו, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים.
7. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. לפני האפייה מורחים שוב את הבקלאוות בחמאה מומסת.
9. אופים ב180 מעלות למשך 45-50 דקות. חשוב מאד לתת אפייה טובה, ולא לפחד מצבע עמוק וכהה.
10. ממיסים חצי כוס דבש בחצי כוס מים רותחים ושופכים מעל הבקלאווה כשהיא עוד חמה.
11. אפשר לפזר פיסטוק גרוס מעל
Comments