בראוניז חמאת בוטנים - מירב מלכה
לשכבת הבסיס:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר + 2 כפות
קורט מלח
3 ביצים גדולות
1/2 כוס קמח
לקרם חמאת בוטנים:
4 כפות גדולות חמאת בוטנים
2 כפות חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קצפת קרה
1 כף אבקת פודינג וניל
לגנאש שוקולד:
1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת
100 גרם שוקולד
אגוזי לוז קצוצים לקישוט
אופן ההכנה לבראוניז חמאת בוטנים ושוקולד:
הכנת הבסיס:
חממו תנור ל -170 מעלות ושמנו קלות את התבנית.
קצצו את השוקולד והניחו בקערה, הוסיפו חמאה והמיסו יחד במיקרוגל עד להמסה מלאה ולקבלת תערובת חלקה.
הוסיפו את הסוכר והמלח ובעזרת מקציף הקציפו לתערובת חלקה, הוסיפו ביצים אחת אחרי השניה, תוך כדי הקצפה בין אחת לשניה.
הוסיפו קמח והקציפו עד שנוצרת בלילה חלקה.
שפכו את הבלילה לתבנית, ושטחו את החלק העליון.
הכניסו לתנור למשך כ-20 עד 25 דקות, עד שהבראוניז מונח בקצוות, אך מעט רך במרכז.
צננו לטמפרטורת החדר.
הכנת קרם חמאת בוטנים:
בקערת מיקסר הכניסו את חמאת הבוטנים, אבקת הסוכר וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
הוסיפו שמנת מוקצפת והקציפו במהירות גבוהה עד שנוצר קרם סמיך.
שפכו את הקרם על הבראוניז ושטחו היטב.
הכניסו להקפאה במשך כשעה עד להתייצבות.
הכנת גנאש שוקולד:
קצצו את השוקולד והכניסו לקערה, הוסיפו את השמנת מתוקה והמיסו יחד במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה.
צקו את ציפוי השוקולד על גבי קרם חמאת הבוטנים, והכניסו למקפיא לעוד כשעה עד להתייצבות.
חיתכו ריבוע בגודל הרצוי, עטרו מעט באגוזים לוז והגישו.
Comments