גלילי חציל ממולאים
2 חצילים בינוני פרוסים לאורך חצי קילו בשר טחון 1בצל גדול קצוץ דק פטרוזיליה/שמיר/כוסברה - לפי הטעם 3 שיני שום כתושות מלח . פלפל . כורכום . פפריקה מתוקה 2-3 כפות קמח מצה מערבבים הכל יחד ומניחים הצד לחצי שעה אם עדין רך מידי ניתן להוסיף עוד כף
לרוטב: 2 בצלים קצוץ דק דק 1 קופסת שימורים - עגבניות מקולפות ולקוביות 2 שיני שום כתושות 2 כוסות מים רותחים פפריקה מתוקה מלח פלפל מעט סוכר 2 כפות קטשופ
אופן ההכנה: מכינים את הרוטב: בסיר עם מעט שמן - מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות והשום מערבבים ומוסיפים מים ותבלינים מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית תוך כדי בחישה
את פרוסות החצילים ממליחים לחצי שעה אחכ מנגבים את הפרוסות
מטגנים כל פרוסה טיגון קל או בתנור ( אני ריססתי מעט שמן ואפיתי בתנור כ 5 דקות)
אחכ לוקחים פרוסה של חציל עם מעט מילוי בקצה ומגלגלים מסדרים בתבנית שופכים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 20 דקות
Comments