top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תאמונה בוארון

דג לברק ברוטב לימון נענע - אמונה בוארון

דג לברק ברוטב לימון נענע - אמונה בוארון


המצרכים:

2 פליטים של דג לברק

1/4  כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1מיץ מחצי לימון

כף חמאה

1 כף שמן זית

1 עלה רוזמרין טרי


לרוטב:

1 כף שמן זית

1 כפית חמאה

4 כפות צלפים

4 כפות עגבניות מיובשות

1 לימון חתוך לפרוסות דקות

6 עגבניות שרי טריות חתוכות לרבעים

1/2 כוס עלי נענע בלי גבעולים

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ

4 שיני שום טריים פרוסים

3 כפות יין לבן


לקישוט:

עלי נענע ופרוסות לימון, מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:

להשרות  את הצלפים כ-1/4 שעה  במים לשחרר מליחות.

לפזר מלח פלפל ומיץ לימון על הפילטים של הדג ולהניח בצד לספיגת התבלינים.

במחבת לחמם את השמן עם החמאה, להוסיף את העגבניות המיובשות

ועגבניות שרי ולערבב.

בקלות להוסיף את שאר מצרכי הרוטב.

לנער מידי פעם את המחבת בלי לערבב , ולהשאיר על להבה נמוכה כ-10 דקות.

בינתיים, לחמם במחבת אחרת את החמאה והשמן, לחרוץ חתכים אלכסונים בשני הפליטים ולהניח אותם ואת עלי הרוזמרין במחבת לטגן כ-2 דקות מכול צד או עד שמשחים.

להניח את הרוטב על כלי הגשה, לסדר את הדג מעל אם ונשאר רוטב לפזר מסביב.


בהצלחה


********

ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את קוצץ הירקות החשמלי המקורי👇



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page