דונאטס - נועם זיגדון
כוס מדידה חד פעמית קרה
1 ק״ג קמח מנופה
200 גר׳ חמאה או מחמאה
3 ביצים L
2 כפות סוכר
2 כוס מים פושרים או חלב
1 אבקת אפיה
2 כפות שמרים יבשים
1 כף אינסטנט פודינג וניל
בקערה לשים את השמרים הסוכר
וכוס של מים ולערבב
להכניס את הקמח ושאר המצרכים חוץ מהמחמאה ללוש מעט הכל יחד לקראת הסוף להוסיף את המחמאה המומסת
להתפיח את הבצק כ-45 דקות
להוריד אויר ולהתפיח שוב עד שהבצק יכפיל נפח
לחלק את הבצק ל-3 כדורים
לפתוח כל כדור לבצק בעובי 1-1/2 ס"מ לקרוץ עיגול עם קורצן להניח במגש מקומח
להתפיח כחצי שעה
לחמם סיר עם שמן עמוק (לא רותח)
לטגן משני צדדים עד שמשחים
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר או חלב או לבן
כף חמאה או כף שמן
להמיס בבן מארי לטבול את הדונאטס חם ולפזר סוכריות צבעוניות
ניתן לפזר אבקת סוכר
באהבה נועם זיגדון ❤️
***גלגלת מושלמת להכנת דונאטס, ניתן למצוא אצלנו בחנות האתר -
Comments