top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אביגיל מייזליק

דושפרה–מרק ירקות, חומוס ובשר עם כיסני בצק ממולאים בשר - אביגיל מייזליק



דושפרה–מרק ירקות, חומוס ובשר עם כיסני בצק ממולאים בשר


מכמות הבצק הזו מכינים כמאה וחמישים (!) כיסנים, אותם מקפיאים ושומרים בהתאם לצורך. נהוג להגיש בכל קערת מרק כ-8-10 יחידות כך שזה יספיק למרקים רבים למדי…


דרגת קושי: קשה זמן בישול המרק: שלוש שעות זמן בישול הכיסנים: 20 ד’ 150 יחידות כיסנים ו-12 מנות מרק


לבצק:

חצי קילו קמח

קורט מלח

כוס עד כוס וחצי מים


למילוי:

חצי קילו בשר טחון

1 בצל מגורר

מלח ופלפל

שמן לטיגון

חומרים למרק:

בצל גדול

חצי קילו בשר למרק (מס’ 8, 10 או 2ׂ

רבע קילו חומוס מושרה ומקולף

3 עגבניות

ירקות לפי הטעם: גזר, קישוא, כרפס, דלעת, שומר

מלח ופלפל

כוסברה קצוצה


מכינים את המלית: במחבת רחבה שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב, ממשיכים לטגן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים עד שהבשר רך ומוכן. מוציאים ומצננים את המלית.


מכינים את הכיסנים: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק, מוסיפים מים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. ממשיכים ללוש ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים או קמח. לשים 3-4 ד’. משהים את הבצק כרבע שעה ומחלקים אותו לשמונה חלקים. לוקחים חלק אחד ועוטפים את כל השאר בניילון. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה דקיק ככל האפשר ומרובע. (ניתן לרדד גם בעזרת מכונת פסטה במידה ויש). חותכים את העלה לריבועים בגודל 2 על 2 ס”מ. בעזרת כפית קטנה או שק זילוף שמים עיגול קטן בגודל חצי ס”מ בכל ריבוע. מקפלים חצי מהריבוע על החצי השני ומהדקים היטב היטב. מקפלים את החלק ללא הבשר לשנים כמו צווארון ומושכים את שני הקצוות כלפי הצד השני של הבשר, לקבלת כיסן. מהדקים את שני הקצוות של ה”צווארון” זה לזה. מעבירים לתבנית וממשיכים לייצר כיסנים באותה צורה. כשכל הכיסנים מוכנים מקפיאים אותם עד להגשה.

מכינים את המרק: שמים את הבצל, הבשר, החומוס והעגבניות ומבשלים אותם כשעתיים. מוציאים את העגבניות ומוסיפים את שאר הירקות. מבשלים עוד שעה עד לריכוך.


מבשלים את הכיסנים: מביאים סיר עם מים וכף מלח לרתיחה. מוסיפים את הכיסנים ומבשלים אותם על אש גבוהה עד שהם צפים. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים עוד 15 ד’.


להגשה: מניחים בצלחת ירקות, בשר, חומוס וכיסנים. מפזרים על הכל כוסברה קצוצה ומגישים.









734 צפיות0 תגובות

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page