דפי אורז במלית גבינות - במטבח של שולמיטעים ונעים
מידות אוניברסליות
מתקבלות 18 יחידות
כל יחידה עשויה מ-3 דפים שמונחים זה על זה
מצרכים לבלילה:
כוס חלב
ביצה גודל לארג'
כף רוטב טריאקי
אופן הכנת הבלילה:
מערבבים את המצרכים היטב עם מזלג בקערה רחבה שתתאים לגודל של הדפים ומעט יותר
מצרכים למלית:
2 גזרים בינוניים
2 כפות שמן
1/2 כוס קוטג'
1/2 כוס גבינה לבנה
1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מחוקות קמח
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מקלפים ומגוררים את הגזרים במגרדת גסה
מטגנים אותם היטב עם השמן ומצננים
מניחים בקערה את כל מצרכי המלית ומערבבים היטב
מדליקים תנור לחום של 170 מעלות
הערה:
מכינים 4 שקיות נילון מעל השיש ומרטיבים אותם מעט במים כדי למנוע הדבקה של הדפים לשקיות
מרטיבים 3 עלים עלה לאחר עלה בבלילה ומניחים אותם אחד מעל השני על השקיות
(בכל שקית שמים 3 יחידות של דפי אורז) וכן הלאה ל3 השקיות הנוספות (לא מכינים כמות דפים גדולה כדי למנוע מהם להתרכך יתר על המידה)
בעיקרון
מתחילים לקפל את הדפים שהנחנו ראשונים מעל שקית הניילון הראשונה וכן הלאה
מניחים ב-1/4 הדף ולא בקצה שלו כף מהמלית ומקפלים את 3 העלים ל-1/2 ואחר כך ל-1/4 (נעזרים בשקית כדי להרים אותה עם הדפים ולקפל את דפי האורז) מעבירים את הדפים המוכנים אל משטח אפיה עם נייר אפיה
(ניתן לגלגל את הדפים לגלילה במקום לקפל לרבעים)
מכינים באותו האופן גם את הדפים שנמצאים מעל 3 השקיות הנוספות כשמסיימים להכין 4 יחידות מכינים שוב באותו אופן את 4 היחידות הבאות
(המטרה היא למנוע מהדפים להתרכך יותר מידי דבר שמקשה לעבוד עם הדפים כי הם נדבקים לשקית)
כשמסימים למלא את כל הדפים מרטיבים אותם מעט עם יד רטובה (הם סופחים את כל הנוזל והשומשום לא נדבק כמו שצריך) ומפזרים עליהם שומשום או מה שאתם אוהבים
אופים בין 30 ל-40 דקות או עד להזהבה טובה בחום 189 מעלות
בהצלחה
שלכם שולמית
*********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments