הכי טעים ומהיר שיש קינוח סופלה שוקולד מענג ומפנק - אריאלה גולדמן
כוס מידה אוניברסלית
ניתן להכין ב 4 כלי חרס 9 ס"מ, או 6 כוסות אלומיניום 6 ס"מ, או 7 גביעי סופלה מנייר
הערה חשובה : זמן ההוצאה מן התנור חשוב מאוד. לא לפספס בזמן ולהשגיח וגם להוציא אחד לטעימה .
אם הסופלה אפוי ותפוח מבחוץ ונוזלי במרכז הוא מוכן .
- לחמם תנור מראש ל 180 מעלות, תוכנית טורבו
- לטרוף בקערה 4 ביצים L + חצי כוס סוכר עד לבלילה בהירה.
- במקביל להמיס במיקרוגל 200 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות עם 100 גר' חמאה.
- לטרוף לקערת הביצים את השוקולד החם
- להוסיף חצי כוס קמח מנופה + רבע כפית מלח ולערבב לבלילה חלקה ( לא מעבר)
- להעביר לכלי מזיגה. למזוג מהתערובת לגביעים כמעט עד לקצה
לסדר את גביעי הסופלה בתבנית תנור ולאפות:
כלי חרס- 15 דקות ( לשמן היטב ב 20 גר חמאה רכה ואז לקמח קלות ב 2 כפות קמח ולנער מעודפים)
גביעי אלומיניום - 12 דקות ( אין צורך בשימון)
גביעי נייר - 12 דקות ( אין צורך בשימון)
מתכון מושלם של קרין גורן
*********
Comments