הכי קריספיות וטעימות שתכינו לחמניות ג'בטה בטעם של בית - אילנה טל
אתמול היה לי חשק עז לכריך חביתה מפוצץ ירקות, אבל לא סתם בלחמניה מהמאפיה השכונתית אלא בג'בטה קריספית טריה ומה נראה לכם?
תוך כמה דקות הבצק כבר עמד לתפיחה ולהלן התוצאה
ל 6 ג'בטות בינוניות
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
כף גדושה סוכר
2 כפות שמן
2 כוסות מים פושרים
הכל יחד בקערה ולהתחיל לערבב עם כף עץ ממש 3 דקות עד שמתגבש בצק ממש דביק
להניח בצד מכוסה לרבע שעה
לאחר רבע שעה להרטיב יד ולקפל את הבצק מהצדדים כלפי המרכז, הבצק נראה יפה ויציב יותר בשלב הזה
לכסות שוב ולהתפיח עד להתפחה מלאה
לקמח משטח עבודה ולהעביר את הבצק
לקפל אותו מעט לא יותר מדי ולשטח
על משטח העבודה, לרדד מעט לעובי די עבה ולחתוך ל 6 מלבנים
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח רבע שעה
לפזר מעל קמח בעזרת מסננת קטנה ולחרוץ פס לאורך הגבטה
לחמם מראש תנור ל 220° ולהניח בתחתית התנור תבניץ קטנה עם מים רותחים מה שיעזור לקריספיות של הגבטות
להכניס את התבנית לאפיה עד הזהבה יפה
לצנן ולהתענג
בתאבון
********
Comments