זיתים מזן סורי דפוקים כבושים עם אורגנו ולימון טבעוני ללא גלוטן:
עכשיו תקופת המסיק רוצו למסוק(לקטוף)זיתים(יש גם בשווקים)
לקחת 1 וחצי ק״ג זיתים לשטוף טוב מאבק וליכלוך,
לקחת שקית עבה להכניס כוס זיתים להכות עם מארוך על קרש חיתוך להעביר לצנצנת(כך את כל הזיתים),
(יש שיטה נוספת לחרוץ עם סכין שני חתכים משני הצדדים),
להכניס לצנצנות למלא מים לסגור,
להחליף מים כל יום במשך 10 ימים,
לסנן ולשטוף את הזיתים במים,
(בזמן ההשרייה נוצרות בועות וזה בסדר)
להכין משרה:על כל ליטר מים להמיס בפנים 75 גרם מלח,
להוסיף לתחתית הצנצנת 3 שיני שום חתוכות למקלונים 2 טבעות לימון חתוכות לארבע 2 ענפי אורגנו,
למלא חצי צנצנת זיתים להניח מעל כמו בתחתית,
למלא זיתים 1 ס״מ מתחת לסוף הצנצנת,
להניח מעל כמו בתחתית,
למלא את מי המשרה עד גובה הזיתים להניח כמה עלי דפנה לכיסוי מלא(גם תיבול וגם הפרדה מהאויר),
למלא עד סוף הצנצנת שמן זית לסגור להניח במקום מוצל חודש ובתאבון.(בקרוב התוצאה)
(טיפים באדיבות אפרת הנדלסמן)
הי היי הייי אוהבים לבשל ולאכול!.
ביקור מעקב ולייייק בבלוג שלי יעשיר אתכם באלפי מתכונים טעימים מעניינים ופשוטים אהבתם ? שתפו וספרו לחבריכם.
״קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם״
בפייסבוק כל מתכון מצולם לפי שלבי הביצוע.
כנסו עיקבו לייקו ותיהנו מעדכונים שוטפים טיפים חידושים הפתעות והגרלות.
מענה מהיר וזמין על שאלות.
אהבתם ? כנסוווו עיקבווו ליייקוו תהנווו שתפו וספרו לחבריכם.
ובבלוג שלי באתר המלצה.
ובאינסטגרם. kobythesimplechef
Comments