זיתים עם לימון כבוש ביתי
2 קופסאות זיתים מסוננות ושטופות.
לבשל במים רותחים וקצת מלח ל-10 ד' ולסנן, (יש לחזור שוב על הבישול במים נקיים ללא מלח).
לשפוך לסיר רחב את הזיתים המבושלים והמסוננים.
להוסיף 6 שיני שום קלופים ושלמים.
להוסיף 2-3 עגבניות קלופות וקצוצות.
להוסיף את מס' חתיכות השוקיים כמספר הסועדים ואף יותר.
מעל לחתוך 2 לימונים כבושים לרבעים.
תבלינים:
שמן, מעט מלח( !),פלפל שחור, כורכום, מעט פפריקה, מעט סחוג לטעם, מרק עוף, כמון.
מים בגובה העוף. להגיע לרתיחה ולהנמיך. לפני סוף הבישול לקצוץ כוסברה.
לבשל עד שהעוף רך ונשאר רוטב סמיך להגשה, בתיאבון.
תגובות