זלביה - אצל ברכה במטבח
הסופגניה התימנית
לבצק
ק"ג קילו קמח לבן, מנופה 1 כף מלח 2 כפות שמרים יבשים 1/2 2 כוסות מים פושרים בערך להוסיף בהדרגה!!!! הבצק צריך להיות רך ,לא נוזלי. 4 כפות סוכר
מערבבים, בקערה 1. את הקמח והמלח.
. בקערה 2, את השמרים עם המים הפושרים, עד שהשמרים מתמוססים . מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים בהדרגה, את תערובת המים והשמרים לקערת הקמח, ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ורך (אם יש צורך, מוסיפים עוד מים פושרים) מכסים במגבת, ומניחים להתפחה במקום חמים.
מורידים מהבצק את האויר,לשים קלות. ומניחים לעוד תפיחה של עוד 20 דקות. חצי שעה. מחממים מחבת ,סיר עמוק ,עים שמן , שהשמן מתחיל להתחמם. בידקו בעזרת כף עץ ,במרכז המחבת,אים נוצרות בועות קטנות זה הזמן לטגן.
להרטיב את הידיים,במייים או שמן.
לטגן משניי הצדדים, בסיום הטיגון להניח על נייר מטבח סופג, להגיש עים דבש או סחוג ..איך שאוהבים
留言