חומוס מרוקאי כמו של סבתא..
את החומוס אני קונה כבר בתחילת השבוע ומשרה ללילה שלם לפני הבישול.
בדרך כלל קונה 2-3 קילו ומשרה ביחד.
ולאחר מכן מחלקת לשקיות זיפלוק ושומרת במקפיא…
כי אין כמו ארוחת שבת עם חלה וחומוס ביתי..
מרכיבים:
1/2 קילו חומוס מושרה.
2 פלפלים חריפים- לא חובה.
1 גמבה אדומה.
10 שיני שום.
4 פלפל סודני- קטן.
כוסברה טריה.
שמן.
תבלינים: מלח, כורכום ופפריקה.
*אופן ההכנה:*
1. יש לשים בסיר את הפלפלים, הגמבה השום, הכוסברה והתבלינים.
את הפפריקה יש לפתוח עם השמן ולהוסיף לסיר.
2. יש להוסיף מים כ-4/5 כוסות תלוי בגודל הסיר ולבשל עד להרתחה מלאה כ-15 דקות.
3. יש להוסיף את החומוס ולבשל עד שמתרכך כ-1/2 שעה.( יש פעמיים שצריך יותר ולכן ניתן להוסיף מים וזמן בישול בנוסף לזמן שכתבתי זה משתנה מסיר לסיר ומסוג החומוס)
4. יש להוסיף כוסברה טריה.
Comments