חזה עוף מוקפץ עם ירקות טעים וקל - אמונה בוארון
המצרכים:
1/2 קילו חזה עוף חתוך לרצועות
2 כפות שמן
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1 גמבה ירוקה
חתוכות לרצועות
5 שיני שום חתוך לפרוסות
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
3 כפות שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 חבילה אטריות מבושלות
במי מלח ומסוננות
המצרכים לרוטב:
5 כפות שומשום לבן
5 כפות שמן
5 כפות חומץ
5 כפות רוטב סויה
5 כפות סוכר
אופן ההכנה:
במחבת לחמם את השמן ולהקפיץ את רצועות העוף קלות.
להניח בקערית בצד.
באותה מחבת להקפיץ את כל הירקות
לפי הסדר בתוספת שאר השמן ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
אופן הכנת הרוטב:
לקלות את השומשום במחבת טפלון עד שיזהיב ולקרר מעט.
להוסיף את שאר המצרכים להמשיך לבשל כמה דקות לקרר מעט.
בקערה גדולה לסדר את החזה עוף מעל, לפזר את הירקות מעל לפזר
את האטריות לשפוך את הרוטב מעל הכול לערבב בעדינות.
לסדר יפה בצלחת הגשה ולקשט.
בהצלחה
*********
Komentar