חזה עוף ממולא בשר ברוטב עגבניות שרי פיקנטי לצד חלה טרייה והכל תוצרת בית כמובן
מתכון: מצרכים למתכון 6 מנות/יחידות, 293 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
חזה העוף חזה עוף - 700 גרם פרוס לכ- 12 שניצלים דקים מלח - קורט להמלחת חזה העוף שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל לטיגון
המלית בשר בקר טחון - 300 גרם בורגול - 1/4 כוס - סה"כ (50 גרם) בורגול גס (מושרה במים חמים) בצל - יחידה קטנה (63 גרם) מגורר דק שום - שן כתושה מלח - 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה גרוס בהרט - כפית שטוחה בהרט לקציצות למריחה מעל רוטב סויה - כף (10 מ"ל) דבש - כפית (9 גרם) פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן - כפית גדושה
הרוטב עגבניות שרי - 20 יחידה - סה"כ (300 גרם) חצויות מים - כוס (240 מ"ל) אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - 1/2 כף שטוחה חריסה - 1/2 כף - סה"כ (8 גרם) כורכום - כפית שטוחה אורגנו מיובש - כפית גדושה (3 גרם) בזיליקום מיובש - כפית (1 גרם) כפית גדושה פלפלים אדומים מיובשים וטחונים - 2 יחידות
ממליחים קלות (לפי הטעם) את פרוסות חזה העוף. 2 בקערה מערבבים יחד את כל מצרכי המלית (הבורגול צריך להיות מושרה לפני כן למשך כחצי שעה במים רותחים). 3 ממלאים את נתחי חזה העוף בתערובת הבשר. 4 מערבבים את רוטב הסויה, הדבש והפפריקה בשמן יחד, מורחים על נתחי חזה העוף הממולאים ומשהים במקרר כרבע שעה. 5 מחממים את שמן הזית בסיר סוטג` בינוני (טפלון/קרמי), מטגנים עד להזהבה קלה ו"סוגרים" את נתחי חזה העוף הממולאים משני הצדדים. 6 מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים עד לריכוך קל. מערבבים בכוס המים הרותחים את אבקת מרק העוף, החריסה והכורכום, ויוצקים לסיר. 7 מפזרים מעל הכל את הפלפל האדום היבש והטחון, האורגנו המיובש והבזיליקום המיובש, ומבשלים עוד כ- 30-40 דקות: תחילה כ- 10 דקות עם מכסה סגור עד שהעגבניות יגירו נוזלים, אח"כ ממשיכים לבשל עם מכסה מעט פתוח עד להסמכת הרוטב.
Comments