חיתוכיות בראוניז טריקולד עם קרם מסקרפונה נוטלה.
תבנית 20*20 ס"מ
לבראוניז: 200 גרם שוקולד מריר 150 גרם חמאה 200 גרם (1 כוס) סוכר 3 ביצים L 1/4 כפית מלח 70 גרם (1/2 כוס) קמח 100 גרם שוקולד לבן 100 גרם שוקולד חלב
לקרם מסקרפונה נוטלה: 250 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר 40 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר 30 גרם (3 כפות) אינסטנט פודינג וניל או מייצב קצפת 250 מ"ל (1 כוס) שמנת להקצפה, קרה מאוד 1 כפית תמצית וניל 2 כפות ממרח נוטלה
אופן ההכנה:
בראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מוסיפים סוכר וטורפים עד שהוא נטמע בתערובת. שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו, תוך טריפה בין הוספה להוספה. מוסיפים מלח וקמח וטורפים רק עד שאחיד. קוצצים את השוקולד הלבן והחלב ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהם מתפזרים בצורה שווה. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון. אופים במשך 18-22 דקות, או עד שקצוות העוגה מתייצבים, אך החלק המרכזי עדיין מעט רוטט. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
קרם מסקרפונה נוטלה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים מסקרפונה, אבקת סוכר, וניל ואינסטנט פודינג ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף הכל יחד עד לקבלת קרם אחיד ויציב מאוד. מעבירים מחצית מכמות הקרם לקערה ומוסיפים פנימה נוטלה. מערבבים בעדינות עד שאחיד. יוצקים את שני הקרמים בצורה חופשית בחלק העליון ו"מקשקשים" בעזרת סכין או שיפוד לקבלת צורת שיש. מקפיאים למשך 3-4 שעות להתייצבות מוחלטת. חותכים לקוביות ומפשירים במקרר לפני ההגשה.
コメント