חיתוכיות גבינה עם קרם לימון – אמונה בוארון
המצרכים הדרושים:
לתחתית/ 200 גרם פתיבר טחון
100 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינת שמנת
150 גרם גבינה רגילה
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות מיץ לימון טבעי
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה
3 ביצים
לקרם לימון:
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
1/2 כוס מים
2 חלמונים
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
לערבב את הפתיבר עם החמאה. להדק לתבנית פיירקס קטנה.
לאפות 6 דקות בחום 170
לערבב את הגבינה עם שאר המצרכים לבלילה
חלקה לצקת עם הפתיבר
להמשיך לאפות בחום 160 בערך 40 דקות
בינתיים לערבב את הקורנפלור, הסוכר והסוכר וניל, ומים ומיץ לימון.
לבשל על להבה נמוכה עד שמסמיך
לבחוש בכוס את החלמונים לצקת בזרם דק לסיר
לבחוש כל הזמן עד שהקרם מתעבה
להוסיף את החמאה
לערבב עד שהחמאה תימס
לקרר את העוגה
למרוח מעל את קרם הלימון ולקרר לפחות 3 שעות
עוגה קטנה נמוכה אבל טעימה מאוד
Comments