חיתוכיות ריבה בטעם של פעם - אורלי עמרן
לבצק:
200 גרם מחמאה/חמאה רכה לא מומסת!!
חצי כוס סוכר
רבע כוס מיץ תפוזים
רבע כוס שמן
1 ביצה
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
3 כוסות קמח
אופן ההכנה:
ללוש יחד עד לקבלת בצק רך ונעים
הבצק דביק ולא כמו בצק פריך רגיל(אם דביק לכם מדי הוסיפו טיפונת קמח) המרקם כזה מפני שאנו רוצים לקבל חיתוכיות נימוחות יותר
לפיזור מעל הריבה:
לקחת חתיכה מהבצק (פחות משליש)
ליצור נקניק לעטוף בשקית ניילון ולהכניס למקפיא
את הבצק הנותר לעטוף ולקרר חצי שעה
להוציא את הבצק ולרדד על נייר אפייה, לקרוץ עם רינג מרובע או פשוט לרפד תבנית אפייה בגודל המתאים(25/35) תנסו ליצור דפנות מעט גבוהות כס"מ
אם אתם מכינים ברינג תעשו כמוני, לאחר שתקרצו את המרובע העבירו עם נייר האפייה לתבנית
את הדפנות שלי אני יוצרת עם שאריות הבצק שקרצתי, יוצרת נחשים ומהדקת לדפנות כמו בתמונה.
הבסיסי מוכן.
מחממים מראש תנור ל 180 מעלות ואופים את הבסיס 10 דקות, מוציאים
מורחים מעל בנדיבות ריבת תות ומיישרים לשכבה אחידה, אל תתקמצנו
מוציאים את הבצק מהמקפיא ומגרדים מעל הריבה באופן שווה
מכניסים שוב לתנור לאפייה מחאה וקבלת צבע זהוב.
מוציאים מקררים מפדרים באבקת סוכר, חותכים לקוביות ומתענגים.
Orly
********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח הסיליקון המקורי והאיכותי 👇🏽
Comments