top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תבמטבח של שולמיטעים ונעים

חיתוכיות ריבה, שוקולד ושקדים עם מקצפת קוקוס - שחר שולמית

חיתוכיות ריבה, שוקולד ושקדים עם מקצפת קוקוס - שחר שולמית

המצרכים לחיתוכיות ריבה, שוקולד ושקדים עם מקצפת קוקוס:

מידות אוניברסליות

  • רינג בגודל 17/36 סנטימטר

לבצק פריך:

  • 2 כוסות קמח תופח

  • 1 כוס קוקוס

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1 סוכר וניל

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 5 חלמונים (מביצים בגודל לארג')

למלית:

  • 250 גרם ריבת תותים (או ריבה שאוהבים)

  • 1/2 כוס פצפוצי שוקולד קטנטנים

  • 1/2 כוס שקדים פרוסים

למקצפת:

  • 5 חלבונים (מביצים גודל לארג')

  • 1 כוס סוכר

  • 2.5 כוסות קוקוס

אופן ההכנה לחיתוכיות ריבה, שוקולד ושקדים עם מקצפת קוקוס:

הכנת הבצק:

  1. מחממים תנור ל160 מעלות

  2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את כל מצרכי הבצק מלבד החלמונים עד לקבלת מרקם פירורי (שדומה לקוסקוס)

  3. מוסיפים את החלמונים ולשים עד שהבצק מתגבש

  4. משטחים ומפלסים את הבצק ברינג( לאחר שמניחים את הרינג מעל משטח עם נייר אפיה)

הכנת המלית:

  1. מחממים את הריבה דקה במיקרוגל מערבבים ומורחים אותה מעל הבצק בצורה אחידה

  2. מפזרים מעל הריבה את פצפוצי השוקולד

  3. מפזרים מעל הריבה את השקדים

הכנת מקצפת:

  1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם הסוכר לקצף בהיר ותפוח (לא יציב מידי)

  2. מנמיכים את פעולת המיקסר למינימום ומוסיפים את הקוקוס בהדרגה(המקצפת מתרככת וזה בסדר)

  3. מורחים לאט ובסבלנות את המקצפת מעל הריבה עד שהיא תהיה מפולסת

  4. אופים את העוגה כ35 דקות או עד הזהבה

  5. מצננים ומחלצים אותה בעזרת סכין מהרינג וחותכים מסביב את הקצוות כדי לגלות את היופי של השכבות





22 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page