חלות ממולאות בבשר
למילוי הבשר :
½ ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום כתוש
1 כף פפריקה מתוקה/ חריפה
½ כף בהרט
חצי צרור כוזברה
חצי צרור פיטרוזליה
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית מרק עוף
¼ כף מלח מלח
¼ כוס שמן
מטגנים את הבצל ומוסיפים בשר טחון שום טרי כתוש מלח פפריקה מתוקה פלפל שחור אבקת מרק וקצת כוסברה ופטרוזליה.
לחלות :
כוס מדידה חד פעמית חמה
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
½-2 כוסות מים פושרים
¼ כוס שמן
לשים בתחתית הקערה את השמרים הסוכר כוס מים וכף קמח לערבב
להוסיף מעל את הקמח המלח ויתרת המים ללוש היטב להוסיף את השמן
להתפיח כ-40 דקות
לחלק את הבצק ל- 8-12 כדורים
כל כדור לפתוח למלבן דק
לשים מתערובת הבשר לאורך הבצק לגלגל לרולדה
לקלוע חלה מ- 3 או 4 רצועות
להתפיח כ-20 דקות להבריש בחלמון
לפזר שומשום או תערובת למאפה מלוח
לאפות בתנור שחומם מראש על 180° כ-25 דקות עד שמזהיב
באהבה נועם זיגדון
Opmerkingen