חלות מתקתקות או לחמניות לשבת - אילנה טל
ללחמניות מתוקות יותר הוסיפי עוד 2 כפות סוכר.
קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים 3/4 כוס סוכר כף מלח חצי כוס שמן קנולה 3 כוסות מים פושרים( חד פעמי שתיה חמה)
לערבב קמח שמרים וסוכר יחד,להוסיף מלח ולערבב. בזמן שהמיקסר עובד מוסיפים שמן ומים ומעבדים יחד כ 6 דקות. הבצק מעט דביק
משמנים בספריי שמן קערה ומעבירים את הבצק.לשים מעט מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח להפתחה מלאה אין זמנים,זה יכול לקחת לפעמים חצי שעה ולפעמים שעה פלוס,מאוד תלוי בעונה.
מחלקים ל 20 כדורים שווים אני לא שוקלת מעולם
מכדררים ומכסים כרבע שעה. יוצרים צורה,מתפיחים לפחות חצי שעה
מחממים תנור ל 200 מעלות
מורחים ביצה על הלחמניות התפוחות ומפזרים שומשום אופים עד שמזהיב ואפוי
Comments