top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תזיוה כהן עושה קסמים במטבח

חציל ממולא נתחי עגל - זיוה כהן

חציל ממולא נתחי עגל - זיוה כהן


לפעמים המנות הכי פשוטות והכי קלות הן המנות המנצחות😋


מצרכים:

חצילים ארוכים רחבים וקלים

בצל גדול חתוך

חצי ק"ג בשר עגל (ניתן להשתמש השניצל עגל) פרוס דק וחתול לקוביות קטנות.

פלפל אדום+כתום חתוך לקוביות

עגבניה פרוסה לפרוסות

3 כפות קורנפלור

2 כפות סויה

מלח

פלפל

חצי כפית קימל טחון

3כפות שמן זית

שמן זית לשימון החציל

**טחינה מתובלת**


אופן הכנה:

נקלף את החציל כאשר נשאיר רצועות קליפה כמו בתמונה.


נחתוך אותו כאשר אורך כל טבעת כ9 ס"מ נניח על גבי תבנית ונשמן היטב מכל צדדיו נפזר מלח ונכניס לתנור ל200 מעלות עד שהחציל מתרכך ומשנה גוון לזהוב (שיהיה שמן גם בתחתית התבנית)

נוציא מהתנור נקרר מעט ובעזרת כפית ניצור גומה ואת ליבת החציל נמעך כלפי התחתית.


נחתוך את הבשר לקוביות קטנות אל תוותרו על השומן.


נוסיף את הסויה והקורנפלור ונערבב נניח בצד לרבע שעה מנוחה לספיגת טעמים

נחתוך את הפלפלים לקוביות ואת הבצל נפרוס .


נניח במחבת שמן נוסיף בצל ונזהיב, אליו נוסיף את הבשר ונטגן עד סגירה מוחלטת מכל הצדדים נוסיף פלפלים תבלינים ונמשיך לטגן עד צמצום נוזלים, נקרר .

כעת נמלא כל חציל ומעליו נניח פרוסת עגבניה.


נכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות לאפיה משולבת של על המרכיבים.

המנה מוכנה כאשר העגבניה כבר התבשלה.


נוציא כל מנה לצלחת נמזוג טחינה ונגיש


*********

המלצה:

סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇















Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page